fbpx

girl-1575756_960_720Доста често скъсването с миналото е съпроводено от болка. Обикновено това става, когато приключваме дадена връзка, сменяме работата си, променяме приятелския си кръг или тръгваме в съвсем различна посока. Промяната е част от живота и едно от най-естествените му проявления. Често обаче изпитваме страх от нея и се вкопчваме в миналото, искаме да го задържим. Ние сме свикнали с него до болка.

Истината обаче е, че Вселената има своите планове за нас и ни е подготвила много по-добро бъдеще. Но за да можеш да приемеш нещо ново, ръката ти първо трябва да е изпразнена. Раздялата със старото в началото ни носи болка и не разбираме защо нещата са се случили по даден начин. Но истината е, че ако дадено нещо вече не е в живота ни, за това си има причина. Просто Вселената не позволява даден човек да е в живота ти и те разделя с него, защото има за теб по-добър план и въпросния човек няма място в новия живот, който тя е избрала за теб.

Преди време аз се разделих с бившия си приятел. Дълго време страдах и се питах защо така се е случило. Тогава моята приятелка Евелина Кирилова, ми каза да напиша на 1 лист  как искам да се е развил живота ми след 10 години, да опиша подробно мечтите си. Направих го и тогава си дадох сметка, че с бившия ми приятел гледаме в съвсем различни посоки и не би имало как да осъществя най-смелите си и съкровени мечти, ако бях останала с него. Тогава си дадох сметка, че Вселената е направила всичко възможно, за да ни раздели, защото това не е мъжа, с който бих могла да изживея мечтите си, за които сърцето ми копнее. Вселената иска най-доброто за мен!

Понякога сме привързани до болка към стария си начин на живот, защото в него сме имали много щастливи и незабравими моменти. Изведнъж обаче Вселената решава, че заслужаваме нещо още по-добро и прави така, че целият ни свят към който сме привързани рухва. Ние тъжим и се питаме защо, без да подозираме, че това е необходимо и се случва, за да се сбъднат най-съкровените ни мечти и Вселената има най-чудесните планове за нас, които дори не сме си представяли.

Промяната е естествен процес и затова нека я приветстваме с радост в живота си! Нека скъсаме със старото с респект и благодарим за всички уроци и чудесни преживявания, които ни е дало.

Време е да отворим сърцето си и приемем с радост Новото начало, което със сигурност е по-прекрасно от старото!

by Мария Димитрова