fbpx

Скъпа, майко! Най-добрата инвестиция, която би могла да направиш някога в живота си, това е инвестицията в теб самата.
Трябва да се харесваш като човек и да изпитваш постоянно благодарност за всичките ти дарби, които имаш, защото ти си уникална. Трябва непрестанно да се стремиш да направиш живота си прекрасен.
За да бъдеш чудесен родител, първо трябва да бъдеш прекрасен човек. За да изградиш по-добър живот на децата си, първо трябва да се научиш да управляваш себе си.
Градината е прекрасен пример за изграждане на личността. Тя ни показва, как природата възнаграждава грижите, труда и вниманието. Градинаря прекарва много време всеки ден, като се грижи за зеленчуците, дава им каквото им е необходимо и им осигурява най-добрата среда за растеж. Той влага много време и любов, а природата неизбежно му се отблагодарява и го възнаграждава с богата реколта.
Така е при хората. Колкото и да си заета, ако отделяш всеки ден време за самоусъвършенстване и подобряване на личността си, ще пожънеш невероятни резултати във всяка област на живота си. Трябва да намираш всеки ден време за упражнения, правилно хранене и още много други неща.
-Спомняш ли си инструкциите на стюардесата по време на полет ?
„-Първо постави кислородната маска на себе си и след това помогни на другите да сложат своите маски.
Преди да помогнеш на другите, трябва да помогнеш на себе си.”
-Не можеш да направиш прекрасни неща, за децата си, ако преди това не мислиш прекрасни мисли.
-Не можеш да подобриш живота си, ако ти самата не се чувстваш добре.
-Не можеш наистина да обичаш децата си , ако преди това не обичаш себе си.
Джон Ф. Кенеди казва: „Щастието означава да използваш възможностите си докрай, стремейки се към съвършенство.
За да обновиш себе си и да станеш по-добра, по-мъдра и по-цялостен човек.”
-Първо започни да ставаш в 5 часа. Ако спечелиш битката с леглото, ще получиш много повече време за живот. Ако ставаш в 5 часа всяка сутрин , всички още ще спят докато ти вече ще си будна и ще правиш нещата, които другите хора знаят, че са важни за постигането на прекрасен живот, но все не им остава време да ги направят, а те са именно: да потичаш в квартала или в близкия парк, да погледаш изгрева, да почетеш хубава книга.
-Почети мотивираща книга.Ако, всеки ден четеш по един час, ще промениш живота си. Ако, четеш вдъхновяваща книга половин час в началото на деня, всички следващи часове ще са изпълнени с мъдростта на прочетеното, докато другите са спали. Ще се държиш по-добре с децата си и със съпруга си. Ще се държиш по-добре със всички хора около теб. Ще станеш по-любезна дори със съвсем непознати хора.
„Нека книгите бъдат твоите приятели. Нека лавиците се превърнат в градина и място , където се разхождаш за удоволствие. ” – прекрасна мъдра мисъл.
-Медитирай и си представяй какъв ще бъде идеалният за теб ден или идеалният за теб живот.
-Слушай хубава музика, за да успокоиш душата си.
-Разхождай се в парка и общувай с хората и с природата. Абсолютно всеки на тази планета може да ти разкаже нещо ново и да те научи на нещо. Проблемът е ,че повечето от нас са толкова заети и толкова погълнати от собствените им проблеми, че не им остава време за другите около тях.
-Ако искаш да си по-щастлива, задълбочи връзката си с хората около теб и ще видиш, че това ще ти донесе радост.
-Погрижи се за тялото си, то е твоят храм: Здрав дух в здраво тяло. Тялото си трябва да го разглеждаш като носител, който ако го уважаваш и се грижиш за него , ще те отведе до най-големи висоти. Стремежът към физическо съвършенство е прекрасен начин да постигнеш лично съвършенство.
Необходима е дисциплина, за да ходиш 5-6 часа седмично. Аз, от нова година започнах да ходя всеки ден по един час и започнах да се зареждам с много енергия. Необходима е вътрешна сила за ежедневно подобряване.
-Здравословно хранене. Помисли си каква решителност е нужна , за да се храниш със здравословни природни храни.
-Здрав сън 7-8 часа .
-Необходимо е да пиеш минимум по 2 литра вода всеки ден. Трудно е, когато навсякъде ни се предлагат най-различни изкушения. Но ако имаш куража да уважаваш тялото си, успехът ти ще е пълен. Всеки път , когато отидеш във фитнес салона (или потичаш в парка), без да имаш желание за това, ставаш малко по-силен човек. Всеки път, когато излезеш да потичаш през някой студен зимен ден, а ти се струва че най-добре да си останеш под завивката, проявяваш повече характер. Да работиш върху подобряването на физическата си кондиция е прекрасен начин да усъвършенстваш характера си и да обогатиш качеството на живота си. Ще станеш не само по-добър родител , но и по-добър човек. От един месец, аз започнах да тичам в квартала и се чувствам прекрасно. Заредена съм с много енергия и действам. Мислите ми се избистриха и имам много нови идеи.Изобщо не го мисля, грабвам маратонките и половин час тичане. Опитай и ти можеш !
Ако редовно правиш упражнения, ако се храниш здравословно и отделяш време за почивка, ще се почувстваш по-щастлива. Ще се заредиш с много повече енергия. Така ще станеш по-търпелива и по-любяща. И през целия ден ще се чувстваш по-спокойна. Е всички тези неща, няма ли да ти помогнат да станеш по-добър родител? Тялото е дар и ако се грижиш за него , ще мислиш по-ясно и по-ефективно. И тъй като мислите ти в крайна сметка оформят светът ти , дори само това е безценна награда. В една седмица има 168 часа. Със сигурност всеки един от нас може да отдели по 4-5 час от тях , за да се погрижи за своето тяло и да подобри физическото си състояние , колкото и да си заета. Предполагам, че се грижиш редовно за тялото си, но те моля да преминеш на следващото ниво. Постарай се още по-сериозно да освободиш физическия си потенциал и да влезеш във възможно най-добра форма. Не е необходимо да изглеждаш като манекенка. Целта е да откриеш най-доброто ти аз. За да стигнеш тази точка трябва да смениш фокуса си вместо навън, да погледнеш навътре. Измервай физическият си напредък спрямо предишното си аз. Вместо навън, да погледнеш навътре. Как се чувстваш? Как изглеждаш? Какво е усещането ти?
Древна индийска поговорка.”Истинското благородство се състои в това да превъзхождаш предишното си аз.”
Ето затова използвай за мярка предишното си аз. И също така помни, че човек, който не отделя време за упражнения, накрая трябва да отдели време за болест.
Когато сме млади сме готови да пожертваме здравето си за малко пари, а когато остареем и стане по-мъдри сме готови да жертваме всичките си пари за малко здраве.
С всяка пропусната тренировка подсилваш навика да не се упражняваш. И колкото повече тренировки пропускаш толкова по-силен става този негативен навик.
Ако пропуснеш достатъчно тренировки, в крайна сметка негативния навик да не се упражняваш ще измести позитивния навик да се упражняваш, който си изградил с толкова много труд. Когато всеки път не постъпваш правилно, подхранваш навика да постъпваш неправилно. И този малък принцип се отнася за всичко в живота ти. Всеки път, когато кажеш на детето си , че си много изморена , за да му четеш преди лягане , правиш нещо за изграждане на навика никога да не му четеш преди лягане.
“Не спирай да се движиш или животът ти ще спре. Посещавам курс по танци всяка сутрин – това е добър начин да останеш силен. Харесва ми да се чувствам здрава. Ходя бързо. И винаги съм в движение. Винаги преследвам някаква цел. Мерилин Монро ме научи на това.” – колко хубаво го е казала Лайза Минели, която сега е на 70г. и е все още в отлична форма.

Помни, че в живота малките неща, са всъщност важните неща. А качеството на успеха, който ще постигнеш в живота, в крайна сметка зависи от всеки малък избор, който правиш всяка минута , всеки час, всеки ден.